Aquí us les deixo.
Conclusions
Ambdós fets doncs, el context físic i el context d´ensenyament aprenentatge acaben actuant com a vertaders agents motivadors a l´aula i al meu parer explicarien sobre qui recauen algunes de les responsabilitats en el desenvolupament de la motivació .
El mestre realitza una mediació quan ensenya, és a dir, ajuda als alumnes , dirigeix els seus aprenentatges i d´alguna manera es situa “ enmig” entre els coneixements de l´alumne i els continguts a impartir, simplificant-los si cal o ajustant-los al nivell de cadascú perquè puguin ser assimilats . L´ensenyament s´ entendria doncs, com un traspàs progressiu del professor als alumnes , un traspàs tant pel que fa als continguts com a la gestió del seu procés d´aprenentatge . Això pot ajudar-se , tal i com hem vist en les observacions , d´una determinada manera de distribuir l´alumnat a l´hora de treballar ( context físic ) o d´una determinada manera d´explicitar les tasques a fer deixant clar quina serà la responsabilitat personal de cadascú( context d´ensenyament aprenentatge ) .
En resum , no només haurem de canviar certes coses d´aquest context per a fer més efectiva la motivació a l´aula sinó que sense adonar-nos-en s´anirà generant un espai de decisió en les aules . Aquest espai de decisió personal pot d´alguna manera desenvolupar dues situacions molt importants en el procés educatiu dels alumnes : un cert control intern de l´alumne ( anar prenent consciència de quina ha de ser la seva actitud sense que calgui intervenir amb un control extern per part de l´adult ) i una manera diferent d´entendre el procés d´ensenyament aprenentatge ( poder seleccionar, processar , interpretar i donar significat a tots els continguts que l´alumne va rebent , podríem dir-ne fer una digestió dels aprenentatges ) . Aquestes dues situacions esdevindran sens dubte, un primer pas per a generar interès i entusiasme ( sentir-se motivat ) per a seguir aprenent .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada